Elon Musk anunță că vrea cumpere Twitter

Elon Musk a anunțat azi că a făcut o propunere conducerii Twitter de a achiziționa întreaga companie. Peste 43 de miliarde de dolari este dispus să ofere Elon Musk ca populara platformă americană să-i devină proprietate proprie.

În cazul în care oferta nu va fi acceptată, miliardarul a spus că va trebui „să își reconsidere poziția de acționar„. Anunțul a fost făcut într-un raport către Comisia pentru Valori mobiliare și Burse din SUA (SEC). Musk a postat raportul într-o postare pe Twitter și a adăugat că ”am făcut o ofertă”.

 

În dosarul atașat SEC, Elon Musk vorbește despre faptul că Twitter are ”un potențial extraordinar”, dar actuala conducere nu vede aceste lucru. Bineînțeles, el este salvatorul platformei și declară că doar el poate ”descătușa” potențialul platformei.

Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi o platformă pentru libertatea de exprimare în întreaga lume și cred că libertatea de exprimare este un imperativ societal pentru o democrație funcțională. Cu toate acestea, de când am făcut investiția, îmi dau seama că, în forma sa actuală, compania nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ social. Twitter trebuie să fie reformată ca o companie privată”, a motivat miliardarul dorința de a prelua Twitter.

Anunțul lui Musk despre dorința de a cumpăra Twitter vine în urma unui întreg șir de evenimente care, săptămâna trecută, aproape l-a plasat în consiliul de administrație al companiei. Totul s-a terminat, însă, destul de repede atunci când Twitter a anunțat că miliardarul nu va mai face parte din board, motivele nefiind clar numite,

Conform Financial Times, acțiunile Twitter au crescut cu 11% după ce publicul a aflat despre planul lui Elon Musk, iar compania a declarat că va ”analiza cu atenție propunerea pentru a determina cursul de acțiune pe care îl considerăm a fi în cel mai bun cu privire la interesele companiei și ale tuturor acționarilor Twitter”.

Strategia lui Musk de a influența deciziile Twitter par a fi devenit mult mai agresive. Dacă la început a încercat să o facă prin faptul că a devenit cel mai mare acționar, apoi prin posibila sa ascensiune în boardul de conducere, acum miliardarul nu se mai ascunde după deget și vrea să facă din Twitter propria lui jucărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *