Euronews și Universitatea Politehnica lansează un canal TV de știri

Noul canal de știri va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles.

Euronews România se va numi noul canal de televiziune de știri care va fi fondat de postul Euronews și Universitatea Politehnica din București (UPB), anunță G4Media. Primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană va fi construit pe baza televiziunii Sigma TV deținute de UPB.

Noul canal se va axa pe tematicile și valorile europene și va obține licența de emisie și va fi operațional până la finalul acestui an.

Va exista un concurs pentru ocuparea postului de redactor-șef, organizat de Euronews. La momentul lansării, vor fi circa 100 de angajați. Noul canal de știri va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles. Potrivit surselor citate de G4Media.ro, în primă fază, un rol în acest parteneriat l-ar putea avea jurnalistul Peter Barabas, redactor-șef al postului Euronews.

Postul european va impune direcția editorială, complet independentă de UPB. Universitatea are un buget suficient de mare pentru această operațiune mass-media, dar pe parcurs conducerea va fi probabil cedată unei alte entități juridice.

„Suntem foarte mândri de acordul la care am ajuns cu UPB. Am găsit un partener de încredere pentru un proiect ambițios. România are o piață media foarte competitivă, cu mai multe canale de știri deja existente. Totuși credem că Euronews România va livra o ofertă care lipsește astăzi în peisajul media național”, spune Michael Peters, CEO al rețelei Euronews, în clipul despre lansare.

Grupul Euronews, cu sediul la Lyon, a fost înființat în 1993 și operează prin intermediul a 12 platforme, inclusiv nouă canale de știri. Postul Euronews are 400 de milioane de telespectatori în 160 de țări. În ultimii doi ani, Euronews s-a extins în Albania și Georgia și grupul pregătește lansarea în Serbia.

Foto: Stéphane Audras, Wikimedia, BY-SA