
Jurnalismul, o meserie din ce în ce mai periculoasă. Raportul alarmant al RSF
Cel mai recent raport publicat de Reporters without Borders (Reporters Sans Frontières, în română Reporteri fără Frontiere) arată o perspectivă îngrijorătoare a lumii contemporane, și anume pericolul din ce în ce mai mare la care sunt expuși jurnaliști.
CITIȚI ȘI: Misterul jurnalistului din Arabia Saudită se adâncește
Dacă anul 2017 a fost considerat un an sângeros privind numărul de oameni de presă uciși, raportul amintit afirmă că cifrele au fost depășite în primele nouă luni ale anului actual. Cu alte cuvinte, până la 1 octombrie, 56 de jurnaliști și-au pierdut viața, comparativ cu 55, câți au murit în decursul anului precedent.
CITIȚI ȘI: Asasinarea unei jurnaliste de investigații din Bulgaria, ecou în Uniunea Europeană
În plus, acestui raport i s-ar putea adăuga alte zece cazuri, investigate în prezent de RSF. Puțin peste jumătate dintre cele 56 de morți tragice ale jurnaliștilor au avut loc în zone de conflict, arată Reporters without Borders.
Cele mai multe decese au fost înregistrate în Afghanistan (13), zece dintre acestea având loc într-o singură zi: 30 aprilie. Pe listă se mai află și Yemen, Somalia, Pakistan, Palestina și Siria.
Citiți mai multe pe RSF.ro
Articole asemănătoare
Programul de spionaj Pegasus a fost instalat pe telefonul soției lui Jamal Khashoggi
Scrisoare deschisă pentru europarlamentarii români despre proiectul de regulament care abordează conținutul online cu caracter terorist
Inteligența artificială în mass-media: pot ”roboții” să înlocuiască complet jurnaliștii?
Elevii și studenții nu se vor mai întoarce la cursuri în acest an școlar. Iohannis: Epidemia nu s-a terminat
Trump dă CNN în judecată. Acuză postul TV de defăimare și cere despăgubiri de 475 de milioane de dolari