Imaginile explicite cu Taylor Swift au fost generate în urma unei provocări de pe 4chan

Imaginile explicite generate de AI ce o înfățișau pe Taylor Swift au pornit de la o provocare între utilizatorii de pe 4chan. Aceștia concurau să vadă cine poate ocoli primul filtrele celor mai popualre programe de inteligență artificială și să genereze imagini sexuale cu vedete.

Utilizatorii de pe 4chan au petrecut săptămâni întregi pe DALL-E sau Designer (servicul AI oferit de Microsoft) pentru a-și da seama cum să treacă de diversele filtre pe care aceste programe le au. Conform Bloomberg, o echipă de cercetare din cadrul Graphika (companie ce se ocupă de analiza rețelelor sociale), a dezvăluit că imaginile cu Taylor Swift au fost generate la începutul lui ianurie, iar mai apoi au fost ditribuite pe Telegram și X.

Aceste imagini își au originea într-o comunitate de oameni motivați de provocarea de a ocoli măsurile de protecție ale produselor de inteligență artificială generativă, iar noile restricții sunt văzute ca fiind doar un alt obstacol de «învins». Este important să înțelegem natura de joc a acestei activități malițioase pentru a preveni alte abuzuri”, a declarat șefa echipei de cercetare.

Situația a devenit atât de controversată pe X, încât platforma a decis să blocheze toate căutările legate de Taylor Swift. Compania a declarat că acest tip de conținut nu este acceptat și a făcut tot posibilul pentru a elimina pozele și conturile care le distribuie.  Scandalul, însă, a ajuns până la cel mai înalt nivel, purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, declarând că întreaga situația în care Switft a fost prinsă este „alarmantă”.

Swift nu este, din păcate, singura vizată de acest tip de comportament. Billie Eilish, Ariana Grande și Emma Watson au fost și ele victimele imaginilor generate de utilizatorii 4chan. Bloomberg afirmă că la finalul lunii ianuarie, cererile pentru imagini explicite cu Swift erau la fel de populare.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *