Google va trimite alerte de atac aerian pe telefoanele cu Android din Ucraina

Folosindu-se de sistemul existent de alertă în cazul unui cutremur, Google a prezentat o nouă funcție pentru utilizatorii de Android din Ucraina: alertă de raid aerian. Noua funcție se adaugă structurii de alerte implementate de autoritățile ucrainene. În ultima perioada Google a promovat aplicația ”Ukrainian Alarm” pusă la dispoziție de guvernul de la Kiev pentru populația țării, relatează The Verge.

În mod tragic, milioane de oameni din Ucraina se bazează acum pe alertele de atac aerian pentru a încerca să ajungă în siguranță. La cererea și cu ajutorul guvernului ucrainean, am început să lansăm un sistem rapid de alertă în caz de raid aerian pentru telefoanele Android din Ucraina. Această activitate este complementară sistemelor de alertă împotriva raidurilor aeriene existente în țară și se bazează pe alertele care sunt deja transmise de guvernul ucrainean”, a declarat Google în postarea de pe blogul companiei.

Practic, utilizatorii de Android din Ucraina vor primi alarme în cazul unui atac aerian iminent -sub formă de notificare- indiferent dacă au sau nu aplicația guvernului instalată. Funcția va deveni disponibilă pentru toate telefoanele care rulează Android din Ucraina, dar va dura câteva zile până sistemul ajunge să fie implementat în toate device-urile. Detaliile au fost împărtășite pe Twitter de către unul dintre șefii departamentului de inginerie al Android.

Pe lângă această măsură, Google mai spune că toți proprietarii de hotel sau servicii similare din țările vecine cu Ucraina își pot eticheta afacerea pe Google Search sau Maps ca oferind servicii pentru refugiați. Fie că e vorba de adăpost sau discounturi, proprietarii pot să se folosească de uneltele pe care Google le pune la dispoziție pentru a semnaliza dorința acestora de a ajuta.