Google l-a concediat pe inginerul care susținea că un program de inteligență artificială e conștient

Google a anunțat că inginerul Blake Lemoine, cel care susținea că programul de inteligență artificială LaMDA este conștient, a fost concediat ca urmare a acestor declarații. Lemoine făcuse anunțul la jumătatea lunii iunie, moment în care compania l-a trimis în concediu.

Google a revenit acum și a declarat că inginerul a încălcat mai multe reguli interne, iar insistența acestuia că LaMDA este conștient este nefondată.

Este regretabil că, în ciuda unui angajament îndelungat pe această temă, Blake a ales în continuare să încalce cu perseverență politicile clare de angajare și de securitate a datelor, care includ necesitatea de a proteja informațiile despre produse”, a declarat Google într-o declarație către Reuters.

Luna trecută, anunțul lui Lemoine cum că programul LaMDA al Google ar fi conștient a aprins spiritele în domeniul tech. Google s-a văzut nevoită să răspundă acestor supoziții și a negat ferm spusele iginerului. De fapt, nu doar compania, ci și experții din domeniul inteligenței artificiale au căzut de acord că LaMDA doar imită răspunsurile unui om, iar fascinația minții umane pentru această tehnologie crează confuzii.

Trebuie să știi că LaMDA este un program de inteligență artificială care a fost creat, luând în considerare un volum imens de date (cantități de text luate de pe internet), pentru a răspunde la întrebări și cerințe scrise. Acronimul vine de la „Language Model for Dialog Applications” (model lingvistic pentru aplicații de dialog), o denumire pretențioasă pentru un sistem menit să identifice anumite tipare și să prezică ce cuvinte ar trebui să urmeze pentru a alcătui o propoziție sau un răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *