
Profețiile neîmplinite ar putea să-i determine pe adepții QAnon să recurgă la violență
Nici QAnon nu mai e ce a fost: după plecarea lui Donald Trump de la Casa Albă, mulți adepți au continuat să spere că cel de-al 45-lea președinte american se va întoarce la putere și își va continua planul de a distruge așa-zisa cabală pedofilo-satanistă. Profețiile însă nu s-au adeverit, ceea ce ar putea stârni o frustrare majoră în adepții mișcării conspiraționiste.
În acest sens, FBI avertizează cu privire la pericolul pe care masa de adepți QAnon frustrați îl prezintă pentru societatea americană. Experții susțin că, împreună cu neîndeplinirea profețiilor, revolta de la Capitol Hill și tulburările sociale în creștere ar putea „acționa ca un catalizator pentru ca unii să înceapă să accepte legitimitatea acțiunilor violente”, conform The Independent.
Cu alte cuvinte, am putea să fim martori la acte de violență săvârșite și susținute de cei care cred în această teorie a conspirației. Principalele ținte, se arată într-un raport neclasificat al FBI pe care publicația britanică l-a consultat, sunt dușmanii politici percepuți.
Deși deviza QAnon este ”trust the plan” (”ai încredere în plan” – n.r.), susținătorii QAnon se vor simți obligați să acționeze, în lipsa unor întâmplări care să se potrivească dorințelor lor. Astfel, vor accelera trecerea de la ”soldați digitali” la oameni care pun în practică planul.
Agenții federali mai subliniază că mișcarea continuă să reziste pentru că adepții absorb și reproduc constant narative care nu fac parte din credința QAnon, dar care se potrivesc profilului. Un exemplu relevant ar fi impresia că pandemia de COVID-19 este inventată.
1 Comentariu
Articole asemănătoare
Ce posturi radio au ascultat românii în plină pandemie. Radio România Actualități, lider de piață în Capitală
METAVERSE – Proiectul în care Facebook va investi 50 de milioane de dolari
Rusia își cere vaccinul înapoi din Slovacia, la pachet cu acuzații de fake news pentru analiza compoziției serului Sputnik V
Jurnaliștii New York Post nu ar fi vrut să își pună numele pe știrea despre mail-urile lui Hunter Biden
Boicot în presa braziliană, după ce jurnaliștii au fost agresați de către suporterii lui Bolsonaro