Amnesty International își suspendă activitatea în India, după ce guvernul i-a înghețat conturile

Organizația Amnesty International susține că este forțată să își suspende activitatea din India, după ce guvernul i-a înghețat conturile.

Autoritățile au luat decizia de a sista finanțările organizației pentru protejarea drepturilor omului, pe motiv că aceasta ar fi încălcat strictele reguli ale Indiei privind finanțarea ONG-urilor. Amnesty International consideră, însă, că gestul este „o vânătoare de vrăjitoare”, conform The Independent.

Din cauza măsurii, filiala indiană a Amnesty nu va mai putea să susțină salariile a celor 138 de angajați. Aceștia au fost încurajați să depună cereri de reangajare în alte țări unde organizația are activitate.

Nu este prima oară când autoritățile iau astfel de măsuri în privința ONG-ului. Directorul executiv Avinash Kumar susține că, de doi ani, diferite agenții guvernamentale hărțuiesc organizația în diferite feluri.

„Conturile noastre au fost înghețate și în trecut și, de fiecare dată, am mers îm instanță și am primit o hotărâre favorabilă. Vom lupta din nou în instanță și suntem plini de speranță”, a afirmat și directorul Amnesty pentru probleme globale, Yamini Mishra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *