Adio Instagram Direct! Utilizatorii își vor trimite de acum mesaje prin intermediul Messenger

Serviciul de mesagerie al Instagram, ”Instagram Direct”, a fost înlocuit cu un alt produs similar al Facebook, aplicația Messenger.

De acum, utilizatorii vor putea să își trimită mesaje, poze și postări între cele două aplicații, ușurând astfel procesul de comunicare. Într-un comunicat al Facebook, Adam Mosseri, șeful Instagram, și Stan Chudnovsky, șeful Messenger, au afirmat că decizia vine în urma unui studiu, care indică că unirea aplicațiilor ar fi convenabilă utilizatorilor, conform The Guardian.

„În cercetarea noastră, patru din cinci persoane care utilizează aplicații de mesagerie în SUA spun că este important pentru ei să petreceți mai mult timp conectându-vă cu prietenii și familia cu aceste aplicații, totuși uneori din trei persoane le este uneori greu să-și amintească unde să găsească un anumit fir de conversație. Cu această actualizare, va fi și mai ușor să rămâi conectat fără să te gândești la ce aplicație să folosești pentru a ajunge la prietenii și familia ta”, au spus aceștia.

Gigantul american a mai precizat că utilizatorii nu sunt obligați să treacă la noua versiune, dacă nu doresc. Noua funcție va fi, conform Facebook, lansată inițial în câteva țări, iar apoi „în curând la nivel global”.

Schimbarea vine la aproape un an jumate de la anunțul făcut de Mark Zuckerberg, al cărui țel final este să le unească și cu WhatsApp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *