Gettr, rețeaua socială pro-Trump, în vizorul hackerilor: zeci de mii de adrese de e-mail expuse și imagini explicite cu Sonic the Hedgehog

La începutul acestei săptămâni, presa internațională vorbea despre atacul cibernetic minor pe care rețeaua socială Gettr l-a suferit chiar în ziua lansării. Însă se pare că problemele de securitate ale platformei lui Jason Miller, fostul consilier principal al fostului președinte american Donald Trump, ar fi mult mai mari.

Mai precis, peste 90 de mii de adrese de e-mail ale utilizatorilor Gettr au fost expuse pe internet. Pe lângă mail-uri, pe forumurile de hackeri au fost publicate și nume de utilizator, informații despre stare și locație. The Independent, care citează Vice, afirmă că jurnaliștii au verificat informațiile postate pe un forum de profil prin contactarea unei persoane a cărui mail a fost expus, dar au și încercat să creeze un profil cu datele publicate.

Pe platformă au fost postate și imagini explicite cu personajul animat Sonic the Hedgehog, dar și cu o femeie goală cu capul lui Hillary Clinton.

Pe 4 iulie, când a fost lansată rețeaua socială, un hacker a modificat profilele mai multor utilizatori, printre care și cel al fostul secretar de stat Mike Pompeo. „JubaBaghdad a fost aici, dă-mi follow pe Twitter :)” este unul dintre mesajele lăsate de atacator.

Utilizatorul a afirmat, pentru Insider, că Gettr a remediat eroarea inițială pe care a folosit-o în atac, însă tot a reușit să obțină acces la mai multe conturi în aproximativ 20 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *