Germania se confruntă cu un număr record de infracțiuni împotriva presei

Violențele împotriva profesioniștilor germani din domeniul presei se accentuează de la an la an. În ultimii patru ani, numărul de acte criminale comise împotriva jurnaliștilor s-a triplat, ajungând la 320 de astfel de infracțiuni numai în 2022.

Raportul a fost alcătuit de poliția penală federală (BKA) și prezentat în timpul unei anchete parlamentare de către Partidul Stângii. Datele arată că, dintre landurile germane, Saxonia este în fruntea listei cu 69 de infracțiuni, urmată de 66 în Berlin și 40 în Bavaria, potrivit DW, care citează Welt.

Presa germană precizează că din cele 320 de atacuri mediatice motivate politic, 46 au fost violente, 41 au implicat amenințări, 31 au implicat daune materiale și 27 au implicat incitare.

Un alt subiect de discuție în timpul anchetei a fost dacă atacurile criminale au fost direct legate de protestele care se concentrau pe coronavirus. Bilanțul arată că 64 dintre aceste infracțiuni au avut loc în timpul unor manifestări anti-COVID, dintre care 15 au fost violente.

„Infracțiunile înregistrate împotriva profesioniștilor din mass-media au atins un nou și trist maxim în 2022. Acest lucru este valabil și pentru infracțiunile violente, dintre care o treime – ca și în anul precedent – au fost comise în legătură cu protestele legate de COVID”, a declarat Petra Sitte, purtătoarea de cuvânt a Partidului de Stânga pentru politica mediatică.

Ea a adăugat, de asemenea, că acest fenomen este îngrijorător, deoarece, chiar dacă protestele COVID nu mai au loc, „radicalizarea și atitudinile anti-presă ale anumitor grupuri vor fi o problemă continuă”.

Să sperăm că această dezvăluire va duce la o mai mare protecție a libertății presei din partea guvernului.

1 Comentariu

  1. Presa a manipulat, medicii au ascuns, guvernele au manipulat.
    Vine plata gastelor, doar nu credeati ca o sa uitam.
    Inca nu ati vazut nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *