Fost colaborator al securității aflat în conflict cu Klaus Iohannis, posesor al unor site-uri controversate

Cine se află în spatele website-urilor justitiarul.ro și sibiu.justitiarul.ro?

Două publicații online care au mai mult în comun decât titulatura „justițiarul” și anume pe jurnalistul Marius Albin Marinescu, un personaj controversat care a candidat la primăria Sibiului din partea PNȚCD în anul 2008.

 

Sursa foto: rotld.ro

Cât despre conținutul pe care îl găsim pe aceste site-uri, acesta este pe alocuri lipsit de credibilitate, trăgând din start un semnal de alarmă asupra obiectivității informațiilor pe care le prezintă:

„Antrenați batalioane de prostituate, să recuperăm petrolul și pădurile jefuite de austrieci!”

„Biciul prigonirii românilor este în inima khazarilor!” (acesta fiind un articol de-a dreptul anti-semit, autorul încercând în mod fals să creeze o filiație între evrei și poporul khazar, care, așa cum se știe, este o populație de origine turcică, prezumtiva sa descendență din ramura evreilor așkenazi fiind o pură ipoteză niciodată dovedită)

„Marea minciună a aselenizărilor din programul Apollo”

Sursa foto: sibiu.justitiarul.ro

Iar surprizele nu se opresc aici, întrucât același Marius Albin Marinescu este cel care a fost dovedit ca fiind fost colaborator al securității urmare a unei decizii a ICCJ ce datează încă din anul 2008. Acesta a contestat respectiva decizie, dar demersul său a eșuat, în anul 2010 fiind consfiinţită ca definitivă decizia CNSAS prin care Marius Albin Marinescu este declarat colaborator al Securităţii.

Colaborarea lui Marius Albin Marinescu cu Securitatea a început în 21 mai 1980, după cum arată tribuna.ro, documentele prezentate în instanță arătând că pârâtul a semnat la data de 21.05.1980 un <angajament> prin care se angaja să pună la dispoziția Securității o încăpere din apartamentul deținut în imobilul situat în municipiul Sibiu, strada Gheorghe Doja, nr. 83.

Sursa foto: podulminciunilor.ro

Și mai e interesant însă, este faptul că Marius Albin Marinescu este cel aflat în centrul unui conflict cu nimeni altul decât Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat în trecut, printre altele, de trafic cu organele unor copii, dar și de, la această oră, celebrele afaceri imobiliare din Sibiu. Mai concret, Marius Albin Marinescu pretinde că, la acea vreme, primarul Iohannis, i-ar fi închis Biblioteca publică pe care acesta o înfiinţase în Sibiu, în aceeşi clădire cu Librăria Mihai Eminescu. Un conflict suficient de puternic, se pare, încât acesta să continue și țn prezent, după cum se poate vedea și pe pagina personală a jurnalistului:

Ceea ce face aceste site-uri, în ultimă instanță, să fie controversate, pe lângă calitatea îndoielnică și evident părtinitoare a informației prezentate, este și lipsa unei minime transparențe, atât de necesară pentru o platformă de informare publică în sensul standard al termenului: asumarea articolelor, dar nu cu o poreclă, ci cu nume și prenume, o casetă redacțională care să ateste cine sunt persoanele care contribuie la acest proiect și, nu în ulștimul rând, tonul echidistant și profesionist după care recunoaștem o publicație online respectabilă și credibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *