FBI îl contrazice pe Trump: Nu există nicio informație care să indice implicarea Antifa în violențele de la proteste

Cu toate că afirmațiile președintelui Donald Trump cu privire la presupusa implicare a Antifa în violențele de la protestele anti-rasism, au atras atenția internațională, FBI îl contrazice pe liderul SUA.

Un raport intern al FBI, citat de The Nation, arată că Biroul de Investigații Federale din Washington, DC, nu a găsit nicio informație care să indice că Antifa ar fi fost implicată în violențele din weekend. Pentru realizarea investigației au fost folosite mărturiile unor surse confidențiale și analizarea conținutului online.

Totuși, documentul atrage atenția asupra pericolului reprezentat de către mișcările de extremă-dreapta, întrucât oamenii asociați cu un grup de pe o rețea de socializare au ”solicitat provocatorilor de extremă-dreapta să atace agenții federali” și ”să folosească arme automate împotriva protestatarilor”.

Duminică, pe măsură ce tensiunile creșteau pe străzile mai multor orașe americane, Donald Trump a scris pe Twitter că ”Statele Unite ale Americii vor desemna ANTIFA ca organizație teroristă”. Poziția sa a fost susținută și de Procurorul general William Barr, care a afirmat: ”Violența instigată și purtată de antifa și alte grupuri similare în legătură cu revoltele este terorism intern și va fi tratată în consecință”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *