Facebook și Twitter iau măsuri de protecție a utilizatorilor din Ucraina

În urma invaziei ruse asupra Ucrainei, cele două mari platforme de socializare au decis să ofere sfaturi și măsuri prin care utilizatorii ucrainieni să se poată proteja în spațiul social media. Twitter a postat sfaturi utile pentru utilizatori, iar Facebook a introdus o nouă funcție prin care profilurile pot fi blocate, conform Engadget.

Thread-ul celor de la Twitter a explicat cum utilizatorii pot să-și creeze parole mai puternice, să implementeze autentificarea cu doi factori, să își facă tweet-urile private și să dezactiveze setările de localizare. Personalul companiei nu garantează că locația sau alte date care au fost distribuite până acum pe platformă nu vor putea fi accesate.

Facebook a decis că va activa funcția de blocare a profilului și va creea un „centru de operațiuni speciale” (Special Operations Center) pentru a monitoriza evenimentele din Ucraina. Blocarea profilului este menit să le ofere utilizatorilor acces funcții suplimentare de securitate astfel încât persoanele care nu sunt se află în lista de prieteni nu pot descărca sau distribui poza de profil și nici nu pot vedea postările contului respectiv. Anunțul a fost făcut de șeful departamentului de politici de securitate de la Meta care a adăugat că funția de blocare vrea să vină în ajutorul jurnaliștilor, activiștilor și a altor persoane care ar putea fi expuse unui risc iminent.

Invazia din Ucraina a primit o atenție deosebită din partea guvernelor occidentale, iar acest aspect a obligat marile platforme de socializare să ia măsuri pentru a proteja și ajuta oamenii care se află în centrul evenimentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *