
Facebook, gafă după gafă: după ce a eliminat o poză istorică, utilizatorii care au distribuit un articol al The Guardian au fost blocați
La nici trei zile după ce a făcut o gafă imensă, eliminând o poză istorică cu prizonieri aborigeni din Australia, Facebook dă greș din nou.
Platforma de social media a blocat mai mulți utilizatori care au încercat să distribuie un articol al The Guardian despre gafa și scuzele companiei cu privire la eliminarea fotografiei în baza regulamentului de nuditate, arată chiar cotidianul britanic.
Tot scandalul a pornit de la o postare a unui utilizator de Facebook, care a publicat poza în răspuns la un comentariu făcut de premierul Australiei. Scott Morrison, șeful Cabinetului, a susținut că nu a existat sclavie în Australia – ulterior și-a retras comentariul.
Pentru că ar fi încălcat regulile comunității privind expunerea nud, postarea a fost ștearsă, iar bărbatul a primit un avertisment. Situația s-a remediat abia după ce The Guardian Australia a întrebat reprezentanții companiei dacă marcarea drept nepotrivită a pozei istorice a fost făcută din greșeală.
Cu toate astea, zeci de utilizatori au avut probleme atunci când au dorit să dea share articolului scris de The Guardian Australia. Mai multor cititori li s-a interzis chiar să posteze pe Facebook timp de 30 de zile pentru încercarea de a distribui articolul.
Ulterior, Facebook a restaurat postările șterse și a permis publicarea articolului fără probleme. Totuși, există voci care atrag atenția asupra disproporției cu care compania lui Mark Zuckerberg a răspuns în cazul fotografiei cu sclavii aborigeni și postarea controversată a lui Donald Trump, pe care Facebook a refuzat să o restricționeze.
Articole asemănătoare
Instagram vrea să introducă abonamente cu plată pentru creatori
Primul sistem de alertă împotriva fake news, propus de Comisia Europeană
Cinci inovații: Revoluția din 1989, memoria fotografică, robotul umanoid și altele
Jurnaliștii bătuți într-o pădure din Suceava au depus plângeri împotriva agresorilor
Masca nu mai e obligatorie, dar ți-ar putea proteja viața privată