Poza lui Winston Churchill dispăruse de pe Google. Misterul a fost însă rezolvat

Recent, Google a intrat în atenția publică după ce o poză cu Winston Churchill, afișată în pagina de căutare, a dispărut. Cu toate astea, misterul a fost rezolvat.

Într-o serie de postări de pe Twitter, reprezentanții companiei americane au susținut că dispariția fotografiei celui mai cunoscut premier britanic nu a fost un gest intenționat, fiind vorba mai repede de o eroare de sistem, arată BBC.

Google susține că poza care era afișată inițial în dreptul numelui politicianului era nereprezentativă pentru persoana premierului, fiind realizată când acesta era mai tânăr. Echipa a decis să blocheze fotografia veche, pentru ca sistemul să selecteze una în care Churchill este mai ușor de recunoscut.

Numai că update-ul nu a fost făcut automat, așa cum trebuia, iar Winston Churchill a stat fără poză de la sfârșitul lunii aprilie și până săptămâna trecută. ”În mod normal, imaginea se actualizează rapid. În acest caz, o eroare din sistemele noastre a împiedicat actualizarea unei noi imagini reprezentative”, a spus Google.

Winston Churchill
Sursa: BBC. Poza, în care se află Winston Churchill tânăr, este cea selectată inițial în mod automat de către sistemele Google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *