Procesul Fox News vs Dominion se încheie cu o înțelegere de 787 milioane de dolari

Procesul care nu a existat niciodată. Cu doar câteva momente înainte de începerea procesului dintre Fox News și firma Dominion, specializată în mașini de vot, cele două părți au ajuns la o înțelegere. Prin plata sume de 787,5 milioane de dolari, Fox News a evitat să plătească un preț mai mare pentru ea: să stea într-un proces foarte public și să-și ceară scuze.

„Părțile și-au rezolvat cazul”, a anunțat marți judecătorul Eric Davis, la aproximativ două ore după ce jurații depuseseră deja jurământul.

Deși este o sumă mare de plătit, nu este suma pe care Dominion a cerut-o inițial (1,6 miliarde de dolari). Totuși, este totuși una dintre cele mai mari sume plătite într-un caz de defăimare, conform The Independent.

Înțelegerea pune capăt procesului și, de asemenea, îi scutește pe directorii de top și prezentatorii de la Fox News să depună mărturie sub jurământ în fața unui juriu. Procesul este considerat a fi un dezavantaj pentru postul TV, întrucât ar fi dus la o serie de dezvăluiri.

După anunț, reprezentantul legal al Dominion a declarat că „minciunile au consecințe. Adevărul nu cunoaște roșu sau albastru”, făcând referire la culorile celor două partide americane, democrat și republican.

Cu toate acestea, Fox News va trebui să se confrunte în continuare cu acuzațiile care i se aduc în legătură cu alegerile prezidențiale din 2020, deoarece se confruntă încă cu un al doilea proces similar de defăimare intentat de o altă firmă de tehnologie electorală, Smartmatic. Această companie a cerut o sumă mai mare decât Dominion, 2,7 miliarde de dolari.

Compania producătoare de sisteme de vot a acuzat Fox News Channel și compania mamă Fox Corporation de răspândirea de informații false în legătură cu alegerile prezidențiale din 2020 din SUA. Dominion s-a concentrat pe acuzațiile făcute între noiembrie 2020 și ianuarie 2021 de gazdele Maria Bartiromo, Tucker Carlson, Lou Dobbs, Sean Hannity și Jeanine Pirro, dar a vizat și invitați frecvenți ai Fox, precum Rudy Giuliani, avocatul și prietenul de lungă durată al lui Trump.

După ce Trump a pierdut cursa pentru Casa Albă în fața lui Joe Biden, mai mulți prezentatori ai Fox News au promovat afirmații nefondate potrivit cărora atât Dominion, cât și Smartmatic au conspirat împotriva lui Trump.

1 Comentariu

  1. Cu siguranta este o lectie invatata pentru toti cei implicati – adevarul ramane intotdeauna cea mai buna solutie! Acest proces ar fi putut avea de suferit de pe urma minciunii si ar fi putut duce la consecinte si mai grave. Sa fim mai constienti de actiunile noastre si sa-i incurajam pe ceilalti sa faca acelasi lucru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *