Iohannis convoacă partidele la consultări, după ce Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier

Premierul desemnat Florin Cîțu și-a depus mandatul de prim-ministru cu câteva ore înainte ca acesta să fie măcar votat. În acest context, președintele Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă în decursul serii de joi.

Șeful statului susține că este necesară convocarea consultării partidelor politice, în vederea alegerii unui premier care să își preia atribuțiile de săptămâna viitoare. Decizia vine în contextul sporirii măsurilor de prevenție.

„Am decis convocarea consultărilor cu partidele parlamentare pentru mâine, ora 13,00. Solicit imperativ Parlamentului să lucreze cu celeritate, astfel încât săptămâna viitoare să fie învestit un Guvern”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Mai mult decât atât, președintele afirmă că lupta politică pentru Palatul Victoria nu trebuie să fie o prioritate pentru România, întrucât România se confruntă în aceste momente cu o situație delicată.

”Prioritatea zero în aceste zile este protejarea sănătății oamenilor. De aceea, repet, răfuielile și meciurile politice nu-și au deloc rostul în actualul context.

Traversăm o perioadă foarte complicată, fără precedent, în care lucrurile evoluează rapid și imprevizibil. Autoritățile care gestionează situația creată de noul coronavirus au luat din timp măsurile necesare pentru a limita efectele negative. Dar pentru a fi cu adevărat eficiente, aceste măsuri, instituite de Guvern, trebuie urmate cu strictețe de fiecare dintre noi.

(…)

Împiedicând răspândirea virusului în comunitate, câștigăm timp prețios pentru a lupta cu acest flagel”,a afirmat Klaus Iohannis, joi seara.

Nu în ultimul rând, acesta a transmis publicului să își păstreze calmul și să nu pice pradă fake news-urilor care circulă în aceste zile: ”Evitați propagarea de știri false, alarmiste, nu contribuiți la diseminarea unor informații care produc isterie, anxietate și comportamente iraționale. Dacă auziți un zvon, nu îl răspândiți mai departe și descurajați-i pe ceilalți să o facă! Pandemia de informații false și de minciuni este extrem de periculoasă și de nocivă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *