Facebook a eliminat patru campanii de dezinformare, provenite din Iran și Rusia

Mai multe campanii de dezinformare, provenit din Iran și Rusia, au fost blocate de către Facebook, după ce s-a remarcat că mai multe conturi distribuiau conținut cu caracter malițios.

Rețeaua de socializare a declarat luni că principalele ținte ale campaniei erau useri ai Facebook din America de Nord, America Latină și Africa. În total, compania lui Zuckerberg a remarcat și apoi eliminat patru campanii de acest fel: trei provenite din Iran și una din Rusia, informează Digi24.ro.

Ca și în alte cazuri, conturile false încercau să aprindă discuții cu privire la teme controversate din Vest, ce au mai fost folosite în campaniile de dezinformare trecute: negarea schimbărilor climatice, drepturile minorităților sexuale, conservatorismul şi liberalismul și așa mai departe.

De pe aplicația Instagram, deținută în prezent tot de către Facebook, au fost eliminate 93 de conturi, 17 pagini şi 4 conturi

Nici statistica privind Facebook nu e mai optimistă: la nivel mondial, 246.000 de mii de utilizatori urmăresc sau au un listă un cont fals ce distribuie conținut controversat, menit să incite opinia publică. 60% dintre aceștia sunt americani, arată sursa citată anterior.

Specialiștii în securitate ai companiei americane spun că miza acum ar fi alegerile prezidențiale din SUA de anul viitor. În acest sens, Facebook dorește să sporească măsurile de protecție pe măsură ce se apropie scrutinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *