Elon Musk îl citează pe whistleblowerul Twitter în procesul împotriva companiei
Echipa de avocați a lui Elon Musk a trimis o citație către Peiter Zatko, fostul anagajat al Twitter care a dezvăluit că platforma suferă de o serie de nereguli. Musk caută să obțină o declarație care să-l ajute în fața instanței.
Cererea miliardarului vine în urma documentelor depuse de Zatko către autoritățile de reglementare. Fostul angajat acuză Twitter că ar fi mințit agențiile federale americane cu privire la securitatea platformei, măsurile anti-dezinformare și eforturile de eliminare a conturilor de spam. Pe lângă asta, acesta a descris Twitter ca pe o „companie haotică și fără conducere”, incapabilă să ofere standarde satisfăcătoare de protecție a utilizatorilor și a datelor acestora.
Pregătindu-se pentru procesul care urmează să aibă loc în octombrie, Musk l-a citat pe Zatko să apară în fața judecătorului pentru a vorbi despre conturile de spam/boți și cum Twitter a mințit cu privire la numărul acestora. Dezvăluirile lui Zatko pot schimba cursul litigiului, mai ales că numărul de conturi false este unul dintre principalele argumente pe care Musk le folosește pentru a scăpa de achiziția Twitter.
Echipa fostului angajat al Twitter a confirmat primirea citației din partea avocaților miliardarului.
„Domnul Zatko se va conforma obligațiilor legale ale acestei citații, iar prezența sa la depoziție este involuntară. El nu a făcut dezvăluirile sale către organismele guvernamentale corespunzătoare în beneficiul lui Musk sau pentru a face rău Twitter, ci mai degrabă pentru a proteja publicul american și acționarii Twitter”, a declarat avocatul lui Zatko pentru The Washington Post.
Plângerea fostului angajat ar putea fi folosită, conform unor experți consultați de The Wall Street Journal, pentru a solicita mai multe dovezi și pentru a furniza noi informații privind detaliile la care Elon Musk a avut acces atunci când a fost de acord să cumpere Twitter. Cu alte cuvinte, Musk are șansa de a dovedi că platforma nu i-a oferit informațiile corecte, iar achiziția a fost făcută în necunoștință de cauză.
Informațiile lui Zatko se pot dovedi vitale și pot înclina balanța în favoarea miliardarului, care nu a reușit să-și construiască o poziție solidă sau să ofere documente convingătoare instanței până acum.
Articole asemănătoare
Premieră în România: program postuniversitar în blockchain. Unde mai poți studia despre acest domeniu
FedEx vrea să instaleze pe avioanele sale sisteme antirachetă
Chatbotul Meta atacă Facebook, răspândește informații false și face remarci rasiste
Avertismentul unui expert internațional: Rusia s-ar putea amesteca în alegerile din Brazilia și India
Politico: Extravaganța alegerilor din România trezește fantomele trecutului fascist