Provocările periculoase apar și pe TikTok: “Skull Breaker Challenge”
După ”Tide Pods Challenge”, în care utilizatorii erau îndemnați să mănânce capsule de detergent pentru haine, o nouă provocare periculoasă circulă pe social media. De data aceasta, pe TikTok: “Skull Breaker Challenge”.
Provocarea necesită trei persoane. Cea din mijloc sare, în timp ce persoanele din stânga și dreapta sa îi lovesc picioarele, determinându-i să lovească podeaua. Impactul este, de cele mai multe ori, unul dur, astfel că au existat persoane care au necesitat atenție medicală sau internare, arată Gritdaily.com.
Challenge-ul poate să ducă la situații delicate, din cauza loviturilor la cap. O cădere ca aceasta poate provoca moartea, contuzii, pierderea memoriei, paralizie și alte răni similare. Un băiat de 12 ani din Alabama, Statele Unite ale Americii, a avut nevoie de internare într-un unitate spitalicească săptămâna aceasta, după ce a fost păcălit să fie persoana din mijloc.
„Siguranța și bunăstarea utilizatorilor noștri este o prioritate la TikTok. După cum clarificăm în Community Guidelines, nu permitem conținut care încurajează, promovează sau glorifică provocările periculoase care ar putea duce la vătămare și eliminăm comportamentul sau activitatea raportată care încalcă regulile noastre. Pentru a menține securitatea platformei noastre, am introdus o listă de funcții de siguranță spre îmbunătățirea experienței utilizatorilor noștri, inclusiv instrumente pentru raportarea conținutului necorespunzător și gestionarea setărilor de confidențialitate”, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei, pentru Yahoo News.
Clipurile cu “Skull Breaker Challenge” au început să fie eliminate de pe platformă, în schimb apărând videoclipuri care îndeamnă alți utilizatori să nu facă provocarea.
@heliosberlinbuchStoppt die #skullbreakerchallenge. Die ist echt gefährlich und ihr könnt euch richtig verletzen… #fy #foryou #fürdich #nurse #neinneinnein♬ Nein (feat. Camira) – Mike Singer
Nu este singura provocare periculoasă care a circulat pe rețelele de socializare: după apariția filmului Bird Box, în care personajele principale au parcurs o distanță mare legate la ochi, mai multe persoane au încercat să recreeze scena. Consumarea capsulelor cu detergent a fost, de asemenea, în trending, până când mai multe companii tehnologice au început să elimine videourile. Printre acestea se numără și YouTube și Facebook.
Articole asemănătoare
Klaus Iohannis îndeamnă la calm: ”Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică”
Atacuri cibernetice asupra mai multor state europene. Printre acestea se numără și Romania
Fantoma din Kiev rămâne o fantomă. Forțele Aeriene ucrainene confirmă că povestea este un mit
Editiadedimineata: N-ai mai putut ajunge la Ierusalim? Lasă mesaje online, care vor fi depuse la Zidul Plângerii
China acuză BBC de fake news, după ce compania a cerut ca jurnaliștii săi să nu mai fie hărțuiți