Donald Trump nu poate fi ținut departe de social media: a creat un website dedicat comunicatelor de presă

„Din biroul lui Donald J. Trump” este titlul noului website pe care fostul președinte al Statelor Unite l-a lansat pentru a putea fi prezent în rândul personalităților influente, cu declarațiile sale de presă. Această apariție a fost determinată de interdicțiile pe care platformele Facebook, Twitter şi Youtube le-au impus.

Strategia de comunicare pe care echipa lui Trump o încearcă este de a face vizibile mesajele sale pe Twitter și Facebook, acolo unde acestea este blocat. Vizibilitatea este asigurată prin redirecționarea postărilor de pe platforma web, de către susținătorii care utilizează în continuare platformele de socializare. Altfel spus, website-ul donaldjtrump.com/desk este o extensie folosită de președintele precedent pentru a se afirma în platformele blocate.

Pagina de web a fost dezvoltată de Campaign Nucleus, o companie de servicii digitale creată de Brad Parscale, fostul manager de campanie al lui Trump.

Consilierul lui Trump, Jason Miller, spune că acest site nu are legătură cu proiectul platformei de socializare, anunțat că se va lansa lunile următoare . Fostul președinte și-a creat o viziune prin care „va redefini complet jocul” atrăgând atenția susținătorilor de extremă drepta  prin diferite instrumente web.

După finalizarea mandatului său, cel de al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii a lansat website-ul 45office.com, menit să promoveze deciziile și acțiunile cabinetului prezidențial condus pentru cei 4 ani de Donald Trump.

Astăzi este așteptat verdictul unei comisii Facebook în decizia de blocare definitivă a contului fostului președinte. YouTube a anunțat că va reactiva contul lui Trump când amenințarea „violențelor din lumea reală” se va reduce. Pe Twitter, contul a fost definitiv blocat după desfășurarea violențelor de la Capitoliu din data de 6 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *