Doi jurnaliști au fost bătuți în timp ce filmau despre tăierile ilegale de păduri
Doi jurnaliști au fost atacați joi seara, în Suceava, în timp ce realizau un material despre defrișările pădurilor din România. Cei doi și activistul de mediu care îi însoțea au fost bătuți de aproximativ 20 de bărbați, printre care s-ar număra și proprietarul pădurii și pădurarul.
Mihai Dragolea a relatat că filmau în pădure când au fost înconjurați de atacatori, care aveau la ei bâte și topoare. Acesta a povestit scenele violente ce au avut loc, în urma cărora cei trei au avut nevoie de îngrijiri medicale, conform Digi24.
„Dintr-odată am vazut 20 de oameni cu topoare și bâte în mână, printre care se aflau proprietarul și inginerul silvic, iar de acolo au mai fost 10 secunde până ce am fost asaltați. Noi ne-am refugiat în Dacia Duster, dar nu a ținut Dusterul la 20 de oameni, au deschis ușile, am fost aruncați din mașină, eu am fost lovit în față și am căzut într-o râpă, de unde am sunat la 112”, a spus jurnalistul.
Acesta a mai afirmat că agresorii i-au amenințat direct cu moartea.
Activistul Tiberiu Boșutar a declarat, la rândul său, că și-a pierdut cunoștința în timpul atacului, la fel ca și cameramanul echipei, conform News Bucovina.
Cinci agresori au fost aduși la sediul Poliției din Vatra Dornei pentru audieri, iar victimele urmează să depună plângeri penale pentru violențele la care au fost supuși.
România se află pe locul 48 din 180 în ceea ce privește libertatea presei, conform Indexului realizat de RSF. Deși organizația Reporters without Borders consideră că țara noastră și-ar putea îmbunătăți practicile în ceea ce privește drepturile mass-mediei, integritatea fizică a jurnaliștilor nu se numără printre pericolele practicării aceestei meserii în România.
Articole asemănătoare
Reprimarea opoziției politice din Turcia, condamnată de Parlamentul European
Uniunea Europeană își dorește o abordare globală față de companiile Big Tech
New York Times a surprins vehiculele militare ruse care treceau prin granița din Crimeea
Conflictul din Crimeea, condamnat dur de Adunarea Generală a ONU
Cum arată Twitter la o luna după preluarea de către Elon Musk