Discursul lui Orban de la Băile Tuşnad, preluat de televiziunea rusă. În platou s-a discutat destabilizarea Vestului

Pe cât de mult a încins spiritele, în România discursul lui Orban de la Băile Tușnad, pe atât de mult a plăcut presei ruse. Afirmațiile prim-ministrului Ungariei au fost preluate de postul public de televiziune Rossiya-1, fiind lăudate de propagandistul Vladimir Soloviov.

„Dacă Trump ar fi fost președintele Statelor Unite și Angela Merkel ar fi fost cancelarul Germaniei, nu ar fi existat niciun război în Ucraina”, a spus Orban, în discursul susținut la Băile Tușnad, în prezența unor înalți oficiali români.

La televiziunea rusă, Soloviov a fost ferm de acord cu afirmațiile premierului ungar, adăugând că Donald Trump, Vladimir Putin și Viktor Orban împărtășesc valori comune și văd lucrurile în același mod. Din acest motiv, dacă Trump și Angela Merkel s-ar afla încă la putere, „Vestul ar vorbi” cu Rusia, atrage atenția jurnalista Julia Davis, care urmăreste propaganda rusă.

Cum se discută distabilizarea Occidentului, la televiziunea rusă

Prezentatorul a continuat spunând că speră ca partidul conservator american să câștige alegerile, iar Trump să revină la Casa Albă. Soloviov afirmă că o astfel de victorie pentru Trump ar provoca lupte interne în SUA, ceea ce va duce la afectarea poziției internaționale a Americii.

Invitat în platou, analistul politic Henry Sardaryan a declarat că Kremlinul ar fi trebuit să depună mai multe eforturi pentru a „împinge prin candidatul nostru”, deoarece majoritatea italienilor credeau că Ucraina ar trebui „divizată” pentru a pune capăt confruntării cu Moscova.

După ce a difuzat câteva secunde dintr-o declarație a lui Trump, Soloviov începe și spune cum jurnalistul american Tucker Carlson, cunoscut pentru derapajele sale, ar putea să fie o victimă pentru că-l critică pe Joe Biden.

„Presa americană îl atacă pe Biden, în special Tucker Carlson, încep să-mi fac griji pentru el. Mă tem că șacalii lui Zelensky îl vor vâna ca pe mine. Sper ca Zelensky să nu-și trimită șacalii să-l vâneze pe Tucker Carlson”, a spus acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *