Dăncilă își amenință colegii și le promite atenții. Opoziția a uitat să se arate indignată

 

Un text de Petru Corbu

În cursul zilei de ieri, Newsweek a publicat înregistrarea discuțiilor din ședința PSD în care actualul premier face referire la banii pe care îi vor primi cei care nu tradează, mai precis cei care nu votează moțiunea. Bani de la bugetul de stat, mai clar, tranzacționați în cadrul unor afaceri de partid. 

Știrea este preluată de către Digi24 în discuțiile din Jurnalul de Seară iar subiectul părea ca are potențial de explozie în toate mediile de presă și politice. 

Ne-am fi așteptat ca în această dimineață, dezvăluirea celor de la Newsweek să fie subiect de declarații indignate și belicoase, în principal din partea liderilor Opoziței. Or, până la această oră, niciun site sau televiziune nu consemnează vreo indignare din partea lui Ludovic Orban sau Dan Barna.

Mai mult decât atât, majoritatea publicațiilor online cu aplecare în analiza fenomenului politic se mulțumesc să preia știrea celor de la Newsweek, fară a dezvolta subiectul. Nu este solicitată nicio reacție, nici din partea Puterii, nici din partea Opoziției. Nu este continuată analiza privind efectele unor astfel de practici asupra dinamicii politice. Niciun jurnalist cu aură de justițiar nu pare a fi indignat de ceea ce s-a scurs din ședința PSD. 

În schimb, în mod ironic și deloc întâmplător, într-o pasivitate devastatoare, se regăsesc unii – care cel puțin teoretic vor să răstoarne un guvern. Întreg online-ul politic românesc este captivat de declarația lui Dan Barna: ”Nu bag mâna în foc că moţiunea va trece.”

1 Comentariu

  1. De ce ar fi indignată opoziția că Dăncilă își beștelește apropiații?Este stilul de lucru între infractori și este bine să nu te bagi între ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *