Liviu Avram, postare misogină pe Facebook. CTP: Cuvintele aruncate nu pot decât să-l descalifice total ca om și jurnalist

Liviu Avram a stârnit reacții virulente atât din partea publicului, cât și a altor colegi din presă, după ce a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu nepotrivit la adresa Liei Savonea și a Anei Birchall.

Jurnalistul de la Adevărul a spus că scandalul iscat între șefa CSM și ministrul Justiției este ”un banal cat-fight între două menopauze”, pe care Curtea Constituțională trebuie să-l arbitreze. Reacțiile nu au întârziat să apară: mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare i-au transmis lui Avram că postarea este una misogină, ba chiar cineva i-a transmis că nu-l va mai citi. Cum era de așteptat, au fost și oameni care nu înțelegeau problema textului sau chiar se arătau deranjați că i-a fost atrasă atenția jurnalistului.

E incredibil în ce hal a putut ajunge Curtea Constituțională: să arbitreze un banal cat-fight între două menopauze, Lia…

Gepostet von Liviu Avram am Dienstag, 8. Oktober 2019

După multitudinea de reacții, Liviu Avram a mai făcut o postare, în care le cerea scuze ”doamnelor și domnișoarelor care i-au administrat castane sau care s-au simțit ofensate de ceea ce a scris despre doamnele Savonea și Birchall”. 

Totuși, acesta a ținut să le ceară iertare ”domnilor și domnișorilor care s-au simțit ofensați de ceea ce am scris despre domnii Dorneanu și Iordache”, din moment ce ”niciuna nu a luat apărarea domnilor Valer Dorneanu și Florin Iordache, deși i-am tratat și pe ei într-un mod cel puțin la fel de – dacă nu cumva chiar mai – ireverențios”. 

Se pare că mesajele cititorilor nu au ajuns așa cum trebuia la jurnalistul Liviu Avram, fiind greu de înțeles de ce consideră că afirmațiile făcute la adresa lui Dorneanu și Iordache sunt ”cel puțin la fel de – dacă nu cumva chiar mai” jignitoare ca și comentariul misogin.

CTP, lecție de asumare

În decursul zilei de miercuri, Cristian Tudor Popescu a publicat pe Republica.ro un text ce face referire la postarea de pe social media de care am vorbit mai sus. În mai multe paragrafe, jurnalistul descrie ”relația” pe care a avut-o cu L. Avram atât cât acesta lucra ca și corespondent de Bacău pentru Adevărul, cât și după ce acesta a plecat de la Adevărul și a publicat un text descris de CTP ca fiind ”un articol nu numai fals, dar și îndreptat cu premeditare spre denigrarea subsemnatului, încercând să mă prezinte, în isteria generală pro Băsescu, ca pe un susținător al lui Adrian Năstase”, pentru care Avram nu și-a cerut niciodată scuze.

”Însă cuvintele aruncate celor două doamne, Birchall și Savonea, nu pot avea absolut nicio justificare. Sunt o rară combinație de răutate, prostie, mârlănie și, poate, beție, într-un stadiu avansat. Nu pot decât să-l descalifice total ca om și jurnalist, după o viață de muncă, pe L. Avram.

În această situație, mă simt dator, întrucât L. Avram a lucrat cu mine niște ani, să le transmit doamnelor Ana Birchall și Lia Savonea indignarea subsemnatului până la oripilare și toate scuzele mele ca bărbat și jurnalist”, se arată în materialul de pe Republica.

La final, CTP spune că se simte dator să își ceară scuze, ca ”bărbat și jurnalist” celor două femei la care face Avram referire, întrucât el și L. Avram au lucrat mai mult timp împreună. Nici comentariile făcute la adresa celor doi bărbați nu a fost uitată din text, Cristian Tudor Popescu subliniind că exprimarea folosită este obscenă și nepotrivită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *