Dan Barna, despre Patriarhul Daniel: „Are o viziune modernă referitoare la fake-news-urile legate de cip-uri în vaccin şi alte inepţii”

Vicepremierul Dan Barna afirmă despre Patriarhul Daniel, șeful BOR, că are o „viziune modernă referitoare la fake-news-urile legate de cip-uri în vaccin şi alte inepţii”.

Declaratia copreședintelui USRPLUS vine în contextul unei discuții pe care cei doi au avut-o luni cu privire la implicarea Bisericii Ortodoxe Române în campania de vaccinare, confrom Digi24.

„M-am bucurat foarte mult să văd că părintele patriarh are o viziune deschisă şi modernă referitoare la toate acele fake-newsuri pe care le vedem legat de cip-uri în vaccin şi alte inepţii. Este unul dintre cei care susţine informarea şi educarea oamenilor cu informaţii corecte dinspre medicii de familie. Am discutat despre varianta sau perspectiva unui nou ghid, unui nou instrument de comunicare transmis prin intermediul bisericii către cetăţeni, tocmai pentru a transmite informaţia medicală, informaţia corectă legată de valul patru şi de impactul acestei variante a virusului”, a afirmat Dan Barna.

Un alt subiect abordat de cei doi a fost legat de preoții care îndeamnă oamenii să nu se vaccineze, uneori invocând pretexte supranaturale. Barna a afirmat, în fața jurnaliștilor, că Patriarhul era la curent cu situația.

„Da, ştia. Era la curent cu acele voci care transmit informaţii false legate de efecte nedovedite nicăieri ale vaccinului. Chiar mi-a spus că a transmis mesaje către acei prelaţi, în mod individual, de a se limita la rolul lor spiritual, la rolul lor ecumenic şi de a nu transmite informaţii… pentru că medicii – iar ăsta este mesajul pe care l-am reţinut la această întâlnire – medicii sunt cei care trebuie să transmită informaţiile corecte şi reale”, conchide Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *