Contul de YouTube al televiziunii Sky News Australia, blocat din cauza dezinformării

Contul de YouTube al televiziunii australiene Sky News a fost blocat de platformă întrucât a încălcat regulile privind răspândirea dezinformării Covid-19. Profilul va putea fi folosit din nou după o săptămână.

În timp ce platforma de videostreaming nu a indicat exact clipurile în care Sky News ar fi promovat informații false, YouTube susține că se opune materialelor care „ar putea provoca vătămări în lumea reală”, conform BBC.

Un purtător al companiei a precizat pentru The Guardian că videoclipurile în cauză „nu au oferit un context compensatoriu suficient”. Mai mult, acesta lasă impresia că că Sky News ar fi încurajat publicul „să utilizeze hidroxiclorochină sau ivermectină pentru a trata sau preveni virusul” sau ar fi sugerat că COVID-19 nu există.

Sky News, pe de altă parte, susține că, deși a găsit mai multe videoclipuri care nu au respectat politicile YouTube și și-a luat „angajamentul de a îndeplini în serios așteptările editoriale și ale comunității”, nu a negat niciodată existența noului coronavirus.

Sky News Australia este deținut de o filială a Rupert Murdoch’s News Corp și are 1,85 milioane de abonați YouTube. Interdicția ar putea afecta fluxul său de venituri de la Google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *