Poliția din Sibiu vrea ca Libertatea să-și dezvăluie sursele din cazul grătarului organizat în pandemie de o şefă din Poliţie

Pe 11 mai 2020, Libertatea a publicat o filmare cu grătarul organizat în curtea Centrului Chinologic Sibiu, în ciuda faptului că România se afla în plină pandemie iar astfel de evenimente erau interzise. În prezent, Poliția din Sibiu solicită publicației dezvăluirea surselor.

Libertatea și-a informat cititorii că, pe 1 iulie, a primit o notificare de la Poliţia judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, semnată de Marian Liviu Frăţilă, inspectorul principal al poliţiei din Sibiu, în care i se cere ziarului condus de Cătălin Tolontan identificarea persoanei care a pus la dispoziția jurnaliștilor imaginile din curtea Centrului Chinologic, în care apare și șefa instituției, Alina Radu.

Mai mult decât atât, ordonanța precizează că, în cazul unui refuz, vor exista repercursiuni: o amendă cuprinsă între 500 și 5000 de lei.

Răspunsul redacției Libertatea a fost însă unul negativ. Publicația amintește că Constituția României și legile europene protejează drepturile jurnaliștilor și ale surselor acestora, astfel că „Libertatea nu negociază cu nimeni, nici cu autorităţile statului, protecţia surselor sale”.

„Ziarul a refuzat să ofere înregistrările brute sau orice elemente despre oamenii care le-au furnizat”, mai spun cei de la Libertatea.

A fost depusă și o plângere împotriva ordonanței. Compania care deține Libertatea, Ringier România, a informat Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, instituție care a deschis dosarul împotriva polițiștilor de la grătar, cu privire la solicitarea semnată de Marian Liviu Frăţilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *