Dacă Facebook nu le vrea, paginile asociate cu PSD au migrat… pe rețeaua de socializare a Rusiei

După ce rețeaua de socializare a Mark Zuckerberg a eliminat o rețea întreagă de pagini asociate cu PSD, ce încercau manipularea publicului, acestea au prins viață iar. De această dată însă pe VKontakte.

CITIȚI ȘI: Facebook a eliminat o rețea de manipulare, asociată cu PSD

Cu alte cuvinte, dacă Facebook nu le-a vrut, paginile respective s-au reorientat către un mediu mai permisiv manipulărilor – platforma de socializare cu utilizatori ruși, în mare parte. Situația a fost relatată de către PressOne, care mai notează că anunțul a fost făcut chiar de către unul dintre utilizatorii care și-au pierdut contul.

Oana Mujea neagă, în postarea pe care o puteți citi mai jos, că vreuna dintre pagini (DeStanga.ro, Momentulzero.ro și Antifakenews.ro) ar fi avut vreo legătură cu Partidul Social Democrat. Cu toate astea, jurnaliștii publicației menționate anterior au descoperit că firma pe numele căruia a fost înregistrat site-ul Destanga.ro (SC Van Consulting Solutions SRL), nu numai că a fost implicată și în realizarea aplicației de mobil a Antifakenews.ro, dar G4Media.ro a arătat și că a primit o sumă importantă de la PSD (369.926 de lei).

Totodată, publicația PressOne mai notează și că o altă pagină de Facebook a încercat să prevină eliminarea sa de către echipa de securitate a companiei americane. Astfel, și-a schimbat numele din Departamentul Zamolxe România în Departamentul Zero România și în prezent poartă denumirea de Departamentul de Informații România. Aceasta distribuie articole de pe site-uri precum Sputnik, în marea lor majoritate teorii ale conspirației.

Un alt site share-uit des de către administratorii paginii este gazetadeinformatii.ro. Coincidență sau nu, persoana care a înregistrat domeniul este aceași care a avut anterior domeniul Cocoon.ro. Se pare că site-ul nu pierde din identitatea predecesorului său, păstrând linia conspiraționistă, cu iz politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *