Contul de Twitter al prim-ministrului Indiei a fost spart și folosit pentru a dezinforma

Contul de Twitter al prim-ministrului indian, Narendra Modi, a publict un tweet în acest weekend în care anunța că India a cumpărat 500 de bitcoins (echivalentul a 24 de milioane de dolari) și că Bitcoin va deveni monedă oficială a țării. După cum intuiești deja, postarea respectivă nu era reală.

Cabinetul prim-ministrului a reacționat rapid, tot pe Twitter, și a anunțat că profilul lui Modi a fost „compromis pentru scurt timp”, iar toate tweet-urile din acea perioadă trebuie ignorate.

Tweet-ul cu pricina conținea și un link către un așa-zis „giveaway” cu Bitcoin și încuraja lumea să intre cât mai repede pentru a profita de ofertă. Mesajul hackerului a fost șters între timp, iar Modi și-a recăpătat accesul la cont.

Prim-ministrul Indiei are peste 70 de milioane de urmăritori, fiind unul dintre cei mai populari lideri ai lumii de pe platformă. Conform TechCrunch, Twitter și biroul premierului au declarat că rețeaua de socializare a luat măsurile necesare pentru a securiza contul imediat ce neregula a fost semnalizată.

Avem linii de comunicare deschise 24/7 cu biroul prim-ministrului, iar echipa noastră a luat măsurile necesare pentru a securiza contul compromis de îndată ce am luat cunoștință de această activitate. Investigația noastră a arătat că nu există semne că alte conturi ar fi fost afectate”, a declarat un purtător de cuvânt al Twitter.

Acest atac vine în urma declarațiilor premierului Modi care a anunțat, luna trecută, că ar vrea să interzică criptomonedele. Întrebat de CNN despre acest proiect de lege, ministrul Finanțelor din India nu a dorit să comenteze.