Consiliul televiziunii publice a decis: TVR Cultural și TVR Info revin pe micile ecrane

Conducerea televiziunii publice a decis ca două dintre posturile închise din motive financiare, în 2013, respectiv 2015, să revină pe micile ecrane. Este vorba despre TVR Cultural și TVR Info.

Decizia a fost luată într-o ședință de miercuri seara. În prima parte a zilei de joi, televiziunea publică a revenit cu un comunicat în care anunța reînvierea celor două posturi, informează Paginademedia.ro.

„Reînfiinţarea canalelor TVR Info şi TVR Cultural reprezintă un act de reparaţie. Nu trebuie să uităm cât de mulţi cetăţeni români au regretat desfiinţarea celor două posturi. Vom avea ocazia acum să le demonstrăm telespectatorilor cât de importante sunt aceste două proiecte pentru societate. Va fi o demonstraţie că există audienţă pentru producţii serioase şi de calitate”, se arată în comunicat.

TVR mai afirmă că „TVR Cultural va accentua misiunea noastră în formarea culturală a societăţii, în spiritul gândirii libere, inovatoare şi creative, eliberând totodată grila TVR 3 pentru proiectele editoriale ale Studiourilor Teritoriale, aşa cum a fost conceput şi gândit”.

Cele două posturi au avut o istorie tumultoasă, marcată de problemele financiare cu care televiziunea s-a confruntat în perioada 2012-2015. TVR Info, primul canal de știri al TVR, a fost închis de mai multe ori într-un timp scurt: o dată în 2013, odată cu Cultural, apoi în 2015, după ce încercările de ”resuscitare” nu au funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *