Concurența neloială e scumpă: Google, amendă de 5 miliarde de dolari

Google a simțit pe pielea sa ce consecințe poate avea concurența neloială, după ce Uniunea Europeană a amendat compania mamă cu 5 miliarde de dolari.

Suma-record pe care trebuie să o plătească Alphabet, cea care deține Google, vine după ce Autoritatea de Concurență a UE a verificat posibilitatea unui abuz de poziţie dominantă din partea Google prin sistemul său de operare, Android, promovându-și propriile aplicații și servicii mobile, în special motorul său de căutare, conform Ziarulfinanciar.ro.

În plus, autoritățile investighează dacă Google le-a impus producătorilor de telefoane să instaleze aplicațiile sale, fapt ce ar încălca legile concurenţei loiale.

Reacția gigantul IT n-a întârziat să apară. Reprezentanții companiei spun că decizia comisiei nu este cea mai bună, întrucât poate afecta piața, conform Stirileprotv.ro: ”Android a creat mai multe opţiuni, nu mai puţine, pentru toată lumea. Un ecosistem dinamic, inovaţie rapidă şi preţuri mai mici sunt caracteristici fundamentale ale unei concurenţe solide. Vom contesta decizia Comisiei”. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *