Concurența neloială e scumpă: Google, amendă de 5 miliarde de dolari

Google a simțit pe pielea sa ce consecințe poate avea concurența neloială, după ce Uniunea Europeană a amendat compania mamă cu 5 miliarde de dolari.

Suma-record pe care trebuie să o plătească Alphabet, cea care deține Google, vine după ce Autoritatea de Concurență a UE a verificat posibilitatea unui abuz de poziţie dominantă din partea Google prin sistemul său de operare, Android, promovându-și propriile aplicații și servicii mobile, în special motorul său de căutare, conform Ziarulfinanciar.ro.

În plus, autoritățile investighează dacă Google le-a impus producătorilor de telefoane să instaleze aplicațiile sale, fapt ce ar încălca legile concurenţei loiale.

Reacția gigantul IT n-a întârziat să apară. Reprezentanții companiei spun că decizia comisiei nu este cea mai bună, întrucât poate afecta piața, conform Stirileprotv.ro: ”Android a creat mai multe opţiuni, nu mai puţine, pentru toată lumea. Un ecosistem dinamic, inovaţie rapidă şi preţuri mai mici sunt caracteristici fundamentale ale unei concurenţe solide. Vom contesta decizia Comisiei”.