O asociație de vânători cere CNA să sancționeze „toate posturile TV, de radio, presa liberă și on-line”

Consiliul Național al Audiovizualului a primit o cerere neobișnuită, făcută cel mai probabil în necunoștință de cauză: asociația care s-a ocupat de organizarea vânării ursului Arthur, ucis de prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, cere ca „toate posturile TV, posturile de radio, presa liberă și cea on-line” să fie sancționată.

Motivul invocat de Asociația ”Târnava Mare” din Odorhoiul-Secuiesc este pe măsura cererii: vânătorii acuză mass-media că ar fi „comunicat informații false” atunci când s-a afirmat că ursul Arthur este „este mai mare din România și Europa” fără „argumente științifice”, conform Ziare.com.

Erorile Asociației ”Târnava Mare”

Asociația de vânători cere Consiliului Național al Audiovizualului, care supervizează activitatea audiovizualului, sancționarea inclusiv a presei online și, presupun, a presei tipărite – asta deși CNA nu are putere asupra articolelor publicate în mediul online sau a celor care ies din tipar.

În plus, termenul de ”presă liberă” inclus în sesizare este folosit de multe ori de către publicații pentru a-și descrie libertatea editorială sau lipsa de legături cu mediul politic, însă nu reprezintă o metodă de a clasifica presa în funcție de modalitatea de transmitere. Așadar, termenul nu are aceeași valoare ca și cei enumerați anterior.

Mai mult decât atât, semnatarii consideră că eventuala exagerare a presei cu privire la dimensiunile ursului ucis poate fi pedepsită în aceeași manieră ca și transmiterea de informații false – deși informația nu schimbă cu nimic fapta. Cu alte cuvinte, și dacă animalul ucis era sau nu cel mai mare urs din Europa, presupusele fapte săvârșite atât de asociația de vânători, cât și de prințul Emanuel, rămân neschimbate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *