Agerpres.ro, fake news despre întâlnirea dintre Dăncilă și Iohannis

O agenție mare de presă din România a publicat o informație falsă la sfârșitul unui articol ce-i are ca protagoniști pe Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, ale căror relații au fost tensionate încă de la preluarea conducerii Palatului Victoriei.

Agerpres.ro a postat pe 16 iulie o știre despre invitația lansată de Klaus Iohannis premierului  la Palatul Cotroceni, unul dintre subiectele fierbinți ale presei românești, dată fiind relația tensionată dintre cei doi. Cu toate astea, deși informația de fond este corectă, ultimul paragraf ridică semne de întrebare: ”La acea dată (n.r. – luna mai), premierul a dat curs invitaţiei şefului statului”. Amintim însă că ultima invitație a Administrației Prezidențiale a fost înaintată la sfârșitul lunii aprilie, iar Dăncilă a refuzat să se ducă, motiv pentru care șeful statului a cerut ca această să demisioneze.

Cel mai probabil, autorul se referea la recepția ținută la Cotroceni cu ocazia Zilei Europei, pe 9 mai, însă nici atunci Iohannis și Dăncilă n-ar fi discutat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *