ALDE Sibiu, proces împotriva Facebook. Partidul cere daune în valoare de 10 lei

ALDE Sibiu aduce în instanță Facebook, sub acuzația conform căreia platforma ar fi influențat în mod negativ campania lui Mircea Diaconu.

Reprezentanții formațiunii politice acuză compania lui Mark Zuckerberg că l-ar fi defavorizat pe candidatul independent, prin blocarea paginii a partidului. Contului de Facebook i-a fost restrcționate accesul pe 28 octombrie și, deși au fost cerute explicații, formațiunii politice nu i-a fost furnizat un răspuns.

ALDE declară printr-un comunicat de presă: „Organizatia ALDE Sibiu, prin presedintele Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a depus astazi la Judecatoria Sibiu o cerere de chemare in judecata a Facebook cu sediul in Statele Unite. Din 28 octombrie pagina oficiala de Facebook a fost blocata de Facebook. Desi s-au cerut lamuriri pe toate canalele disponibile de contact Facebook, acestia nu au raspuns solicitarilor”, conform ziare.com.

Liderul partidului, Gheorghe Tocaciu, acuză compania de îngrădire la libera exprimare, adăugând: „Se pare că banii noștri sunt buni pentru Facebook prin toate reclamele pe care le plătim acestora. Dar dreptul nostru la libera exprimare, nu!”. 

Tocaciu cere daune morale în valoare de 10 lei, arătând în solicitarea către instanță modul în care blocarea paginii de socializare afectează campania candidatului. Acesta este convins că acțiunea este una de „rea credință”, întrucât nu există un motiv întemeiat pentru blocarea paginii de pe rețeaua de socializare și menținerea penalizării.

„Vrem să tragem un semnal de alarmă prin această cauză în instanță care poate deveni un exemplu pentru alții. Corporații ca Facebook nu pot dicta rezultatul alegerilor în România așa cum au făcut în SUA, unde au oferit informații confidențiale unor firme afiliate politic”, a mai susținut liderul ALDE Sibiu.

Până la momentul publicării acestui material, compania tehnologică nu a oferit un punct de vedere presei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *