Facebook, acuzat că ar fi discriminat femeile și persoanele în vârstă

Cea mai mare platformă de socializare, Facebook, este acuzată că ar fi defavorizat femeile și persoanele în vârstă, prin neafișarea anunțurilor de angajare.

O femeie de 54 de ani, Neuhtah Opiotennione, a depus joi o plângere împotriva companiei. Rețeaua de socializare nu ar fi inclus femeile și persoanele în vârstă în primirea mai multor oferte și servicii financiare, rezultând numeroase acuzații de discriminare, conform stiri.tvr.ro.

Conform acuzării, Facebook ar fi sugerat companiilor să își îndrepte atenția spre un anumit tip de public, ținând cont de genul și vârsta oamenilor. Prin urmare, numărul de propuneri a crescut semnificativ pentru bărbați și persoanele tinere.

Compania a dat o declarație, spunând că platforma nu încurajează atitudinile sexiste: “Regulile noastre interzic discriminarea de multă vreme și suntem mândri de pașii făcuți în acest sens”. 

“Am făcut schimbări majore privind modul în care oportunitățile imobiliare, ofertele de servicii și credite sunt afișate prin Facebook și căutăm în continuare moduri de a preveni eventuale abuzuri”, mai afirmă Facebook.

Comisia U.S. Equal Employement Opportunity realizează o anchetă împotriva discriminării digitale la care ar participa și Departamentul de Justiție și cel de Dezvoltare Urbană și Locuințe, aceștia analizând situația curentă a Facebookului. Din investigația respectivă reiese că există mai multe companii, promovate pe rețeaua de socializare, care au exclus de la ofertele lor anumite persoane, bazându-se pe vârsta și genul lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *