China și-a mai găsit un inamic: trupele de băieți „feminini”

Retragerea din Afganistan a americanilor a dat Chinei un subiect suplimentar de propagandă, însă asta nu înseamnă că Partidul Comunist Chinez nu poate întreprinde, pe plan intern, și noi campanii de cenzură.

Cel mai nou inamic al Chinei sunt trupele de băieți „feminini”, pe care mașinăria de partid nu-i consideră a fi în standardele de macho masculin. Pe listă se regăsesc și cântăreții pop care afișează un comportament vulgar, dar și cei care sunt… prea populari, conform Hollywood Reporter.

Iubire doar pentru partid

Recent, presa internațională a vorbit despre planurile guvernului de la Beijing cu privire la ”remodelarea” industriei de entertainment, dat fiind faptul că și tinerii chinezi, ca și cei din întreaga lume, sunt fani înfocați al cel puțin unui artist.

Administrația Națională pentru Radio și Televiziune a emis un plan în opt puncte ce vizează reglementarea industriei de divertisment și care vizează începerea unei etape de ”curățare” a sectorului, atât în fața, cât și în spatele camerei.

Autoritatea care reglementează media chineză încurajează angajatorii să boicoteze orice persoană publică care are o gândire imorală sau săvârșește acte penale, dar mai ales dacă „are o poziție politică incorectă”, dar și descurajează un „salariu ridicat în industria de divertisment”.

China vrea să controleze și cum arată cetățenii

Însă imoralitatea celebrităților din China nu e singurul aspect pe care Administrația Națională pentru Radio și Televiziune încearcă să-l schimbe. Probabil cel mai înfricoșător punct din planul Chinei de remodelare a vieții culturale este cel care privește aspectul persoanelor publice.

„Boicotați o tendință excesiv de distractivă, promovați cultura tradițională, stabiliți standarde de frumusețe corecte, boicotați „idolii sissy”, boicotați bogăția descurajantă, bârfa sau celebrități vulgare pe internet”, se arată în documentul publicat în presa chineză.

Vizate sunt boy bands precum TFBoys, Uniq, Super Junior-M și Exo-M, marea parte dintre ele cu membri atât din China, cât și din Coreea de Sud.

Trupele de băieți au mai fost ținta propagandei chineze, membrii acestora fiind criticați că poartă în mod frecvent machiaj și țin la vestimentație, spre deosebire de ceea ce consideră statul a fi interese masculine. Totuși, este prima oară când o autoritate a statului își exprimă deschis aceste critici.

 

sursa foto: AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *