ChatGPT va putea genera și imagini. OpenAI va combina serviciul cu DALL-E

OpenAI a decis să combine ChatGPT cu DALL-E, programul AI al companiei ce poate genera imagini. Fuziunea celor două servicii este, deocamdată, disponibilă doar pentru un număr limitat de oameni, proiectul fiind încă în teste.

Versiunea DALL-E integrată în ChatGPT este una nouă, ce permite generarea unor imagini mult mai convingătoare și care respectă mai fidel cerințele utilizatorilor. Conform The New York Times, această versiune a DALL-E se descurcă în a crea imagini ce conțin numere, litere, dar și mâini corect generate. Aspectul acestora, însă, este ușor stilizat pentru a clarifica că poza este realizată de un program AI.

Combinația ar permite ChatGPT să devină aplicația standard pentru oamenii ce vor să folosească inteligența artificială generativă pentru diferite proiecte. Ceea ce este cu adevărat impresionant este că ChatGPT poate fi făcut să genereze un text, care poate fi folosit pentru producerea de imagini. În esență, întreagul proces ar putea fi automatizat fără prea mult efort din partea utilizatorului.

Unul dintre cercetătorii OpenAI care se ocupă de siguranța serviciilor AI a spus, pentru NYT, că DALL-E nu va putea genera imagini explicite sau care conțin personalități publice, tocmai pentru a opri posibilele utilizări abuzive ale programului. Cu toate acestea, cercetătorul admite că orice conținut produs de DALL-E poate fi folosit în scopuri mai puțin nobile, iar asta pentru că „depinde foarte mult de locul în care este folosit, de modul în care oamenii vorbesc despre el”.

Versiunea ChatGPT integrată cu DALL-E va fi disponibilă publicului larg, începând cu luna viitoare. Accesul la generarea de imagini o să fie, însă, condiționată de abonamentul premium al ChatGPT (serviciu denumit ChatGPT Pro), care costă 20 de dolari pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *