CEO-ul Huawei vrea ca angajații săi să urmărească un serial propagandistic despre Partidul Comunist Chinez

În ciuda faptului că Huawei susține că nu se află sunt influența regimului de la Beijing, CEO-ul companiei a stârnit o nouă controversă după ce le-a sugerat angajaților săi să urmărească un serial propagandisc despre Partidul Comunist Chinez.

Afirmația a fost făcută de omul de afaceri Ren Zhengfei într-o serie de întrebări și răspunsuri, ținută pe forumul oficial al companiei, cu numai câteva zile înainte de aniversarea de o sută de ani a formațiunii politice aflate la putere, conform Yahoo.

Zhengfei le-a recomandat angajaților săi să urmărească o nouă dramă TV chineză, Awakening Age, o dramatizare a înființării Partidului Comunist din China în 1921. În realitate, serialul este pură propagandă, menită să atragă publicul tânăr spre valorile formațiunii politice, după cum afirmă chiar Global Times, un ziar publicat de Partidul Comunist Chinez: show-ul ar fi „jucat un rol pozitiv în educarea tinerilor despre istoria revoluționară a Chinei”.

„Toată lumea trebuie să urmărească o emisiune TV atât de importantă”, le-a spus Zhengfei angajaților.

Zhengfei le-a mai spus angajaților, vizavi de relația cu America, că „nu putem fi închiși”, dar și că „doar pentru că SUA încearcă să ne suprime nu înseamnă că nu o recunoaștem ca profesor”.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *