
Cele mai populare știri de pe Twitter privind vaccinul AstraZeneca conțin dezinformare
Serul anti-Covid produs de compania biofarmaceutică britanică AstraZeneca, în colaborare cu Universitatea Oxford, nu are cea mai bună reputație, însă un studiu polonez publicat recent arată că acesta a fost și ținta dezinformării.
Intitulat „Dezinformarea vaccinului #AstraZeneca pe Twitter”, raportul – care încă nu a fost evaluat inter pares – arată că postările de pe Twitter care menționează vaccinul AstraZeneca fac trimitere la site-uri cunoscute pentru tentativele anterioare de dezinformare.
Printre site-urile menționate se numără și GreatGameIndia, un portal indian care a fost acuzat de perpetuarea teoriilor conspirației, și organizația media RT, susținută de Rusia.
Studiul „a constatat că știrile cele mai întâlnite în tweet-urile redistribuite frecvente abundă în informații negative și, în multe cazuri, provin din surse media bine cunoscute pentru dezinformare”. Asta nu înseamnă că toate informațiile sunt false sau cu scopul de a induce o idee greșită cititorilor, însă „activitatea surselor media implicate adesea în dezinformare a crescut enorm după știrile despre cheaguri de sânge. Spunem că au existat, probabil, eforturi de coordonare care vizează falsificarea fricii”, au mai afrimat autorii, conform The Print.
1 Comentariu
Articole asemănătoare
Un jurnalist georgian care l-a insultat pe Putin, ținta unui asasinat eșuat. Atacatorul ar fi un cetățean rus
Propagandiștii Chinei și ai Rusiei îi cer lui Musk să le dea înapoi accesul la platformă
Legile GDPR împiedică Facebook să-și lanseze serviciul de dating
Curtea Suprema a Indiei condamnă Guvernul pentru oprirea serviciilor de internet
Whataboutismul, arma preferată a Kremlinului. Cum a folosit propaganda rusă o eroare de logică, din timpul Războiului Rece și până în prezent