Ce scrie presa internațională despre protestul diasporei din 10 august

Presa internaţională scrie despre protestul românilor din diaspora, care va avea loc vineri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. „Românii din diaspora se întorc acasă înainte de de protestul anti-guvernamental”, titrează Associated Press, citată de New York Times şi The Washington Post.

„Românii din diaspora au început să se întoarcă acasă pentru un protest anti-guvernamental, prin care vor cere demisia Guvernului şi alegeri anticipate”, scriu jurnaliştii de la Associated Press, care precizează că joi, câţiva dintre protestatari s-au instalat deja în faţa Guvernului, iar forţele de ordine au făcut apel la un protest paşnic.

The Washington Post

„De când social-democraţii au câştigat alegerile în 2016, românii au protestat de mai multe ori faţă de măsurile luate de Guvern de a impune legi care ar slăbi lupta anticorupţie”, scrie Associated Press, amintind şi de condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive. Ştirea celor de Associated Press a fost preluată de mai multe publicaţii, precum The Washington Post, New Yotk Times, BBC şi ABC News.

New York Times

Protestul românilor din diaspora va avea loc vineri seară, în Piaţa Victoriei din Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *