Canalul rusesc RT nu va transmite în limba germană în Luxemburg: „Criteriile tehnice nu sunt îndeplinite”

Canalul rus de stat Russia Today (RT) nu va transmite în limba germană pe teritoriul Luxemburgului, conform unei decizii a autorităților luxemburgheze.

Motivul invocat în respingerea cererii formulate de RT este că programele propuse de televiziunea rusă „întrucât criteriile tehnice nu sunt îndeplinite”, se arată într-un comunicat publicat de premierul Xavier Bettel și citat de G4Media.

Mai exact, reprezentanții Luxemburgului afirmă că, dacă postul TV dorește să transmită emisiuni în limba germană, este necesară implicarea Germaniei: „Deoarece difuzorul dispune de un birou în Germania, unde se află o parte semnificativă a salariaţilor implicaţi în producerea serviciilor audiovizuale, «RT în limba germană» trebuie să fie plasată sub jurisdicţia Republicii Federale Germane”.

Autoritatea independentă de reglementare a presei susține că „guvernul luxemburghez dispune de o anumită latitudine pentru a refuza o cerere”, iar biroul premierului nu consideră că RT este „competent teritorial în măsura în care ansamblul mijloacelor RT sunt la Berlin”.

Russia Today, considerat a fi unul dintre instrumentele de propagandă ale Kremlinului, a afirmat într-un  comunicat că este la curent cu răspunsul autorităţilor luxemburgheze, urmând ca avocații postului să „examineze scrisoarea pentru a decide demersurile viitoare”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *