Ce înseamnă de fapt îmbinarea WhatsApp, Instagram și Facebook Messenger

Cel mai recent anunț făcut de Mark Zuckerberg, privind integrarea mesageriei WhatsApp, Instagram și Messenger, arată că CEO-ul Facebook încă nu are de gând să predea controlul asupra propiei companii, măcinată de numeroase scandaluri, și asupra pieței.

Funcțiile de mesagerie ale celor trei aplicații vor fi, de anul viitor, incluse sub aceeași ”umbrelă”. Deși compania americană afirmă că totul este în interesul utilizatorului, care ar trebui să aibă parte de o experiență mai plăcută, schimbarea asta drastică ar fi mai repede în favoarea Facebook. Userii ar fi mai implicați în ecosistemul companiei, lucru care ar reduce tentativele acestora de migrare către alte servicii ale concurenței, cum ar fi cele puse la dispoziție de Google sau Apple.

”Vrem ca produsele noastre de mesagerie şi social media să înlesnească comunicarea dintre rude şi prieteni, oriunde s-ar afla aceştia”, a afirmat liderul companiei americane.

Deși se pregătește incorporarea criptării end-to-end în toate funcțiile de mesagerie deținute de compania din San Francisco, au apărut întrebări cu privire la protecția datelor. Practic, îmbinarea Messenge, WhatsApp și Instagram va fi făcută la nivelul stocării informațiilor, cele trei continuând să fie aplicații diferite. Cu toate astea, un semn de întrebare ridicat atât de experți, cât și de opinia publică, se referă la modul în care datele utilizatorilor pot fi partajate între servicii.

Unde mai punem faptul că, nu în urmă cu mult timp, Zuckerberg a susținut că toate serviciile deținute de Facebook vor funcționa separat una de cealaltă, tocmai pentru a nu apărea discuții cu privire la securitatea datelor cu caracter personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *