![](https://mediastandard.ro/wp-content/uploads/2018/10/gettyimages-1047468404-1920x1280.jpg)
Ce a scris ultima oară Jamal Khashoggi înainte să dispară
Dispariția jurnalistului originar din Arabia Saudită a provocat încă de la început un val de critici la adresa statelor de tip polițienesc în presa internațională.
CITIȚI ȘI: Două săptămâni de la dispariția jurnalistului din Arabia Saudită
The Washington Post, publicația cu care Jamal Khashoggi colabora, și care a lansat un apel pentru găsirea acestuia, a făcut public ultimul editorial al omului de presă. Subiectul pe care îl tratează acesta este, ironic, importanța unei prese libere în Orientul Mijlociu.
”Guvernele din țările arabe au avut libertatea de a pune pumnul în gura presei tot mai des. Era o vreme când jurnaliștii credeau că internetul va elibera informațiile și va descuraja cenzura și controlul asociate cu presa scrisă. Însă aceste guverne, a căror existență depinde de controlul informațiilor, au blocat în mod agresiv internetul. Au arestat reporteri și au pus presiune pe publicitari să sancționeze unele publicații”, scria Khashoggi.
”Lumea arabă are nevoie de o viziune modernă asupra mediei tradiționale și transnaționale, astfel încât cetățenii să fie informați despre evenimentele care au loc la nivel global. Suntem afectați de sărăcie, management deficitar și educație slabă. Prin crearea unui forum independent și internațional, izolat de influențele guvernelor naționaliste care fac o propagandă a urii, oamenii din lumea arabă ar putea rezolva mai eficient problemele cu care se confruntă societatea din care fac parte”, se mai arată în editorial.
Citiți textul integral pe The Washington Post
Articole asemănătoare
Facebook va plăti o amendă ”istorică” pentru implicarea sa în scandalul Cambridge Analytica
Uniunea Europeană are planuri ambițioase pentru reglementarea pieței crypto
Protestele din Hong Kong pentru libertate s-au mutat în jocul Animal Crossing
Un post TV din Taiwan își cere scuze după ce a relatat din greșeală despre un atac chinezesc
Noua direcție de propagandă a Kremlinului: paralelă între războiul din Ucraina, botezul Rus și Bătălia de pe Neva