Cum văd adepții QAnon divorțul lui Bill Gates: despre mușamalizare și aventura Melindei cu dr. Fauci

După aproape trei decenii petrecute împreună, soții Gates au anunțat public că vor divorța. Presa a discutat inclusiv opțiunile pe care acestea le au în privința împărțirii averii, care ar fi de 134,1 miliarde de dolari.

„După o îndelungă considerare și multă muncă pentru relația noastră, am luat decizia de a pune capăt căsniciei noastre. În ultimii 27 de ani am crescut trei copii incredibili şi am construit o fundaţie ce funcţionează în întreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor să ducă o viaţă sănătoasă şi productivă”, se arată în mesajul publicat pe rețelele de socializare.

Bill Gates a mai afirmat că „nu mai credem că putem crește împreună în relația de cuplu în următoarea fază a vieților noastre”.

Unde e Bill Gates sunt și conspirații

Împreună cu George Soros, Bill Gates e un personaj frecvent în teoriile conspiraționiste care sunt vehiculate pe internet. Iar dacă fondatorul Microsoft credea că poate să divorțeze fără să speculeze cineva vreo teorie, s-a înșelat.

La limita dintre bârfă și conspirații s-au regăsit câțiva utilizatori ai platformei Great Awakening, un forum de mesaje exclusiv pentru teoreticienii conspirației de extremă-dreapta și care e frecventat de adepții QAnon.

Conform Rolling Stones, un user a făcut referire la credința QAnon că toți cei care ar face parte din cabala pedofilă (am explicat mai multe despre teoriile QAnon aici) vor fi arestați într-o zi, spunând: „Este evident că un rahat ca acest lucru este pentru a proteja banii atunci când Bill Gates va fi arestat”. 

Alți utilizatori au sugerat că divorțul ar fi o modalitate prin care este acoperit un adevăr, precum că Bill Gates ar fi deja mort – o idee vehiculată frecvent în cercurile QAnon.

Melinda Gates vrea să fugă cu Fauci?

Divorțul lui Bill Gates i-a ținut antrenați și pe adepții QAnon care folosesc Gab, o altă rețea de socializare ”alt”, cunoscută pentru baza sa de utilizatori de extremă-dreapta, conform Newsweek.

Un user a sugerat că cea cu care Bill Gates a petrecut ultimii 27 de ani va muri curând, întrucât știe „prea mult despre planurile lui rele”, cel mai probabil printr-o ”sinucidere” similară cu cea a lui Epstein – despre care QAnon crede că a fost orchestrată.

O altă idee vehiculată e că Melinda Gates ar fi avut de fapt o aventură cu epidemiologul-șef american, dr. Anthony Fauci, și ar dori să continue relația cu acesta. De la începutul pandemiei, Fauci a fost și el ținta teoriilor conspirației, fiind acuzat inclusiv că ar fi orchestrat lockdown-ul în interes propriu.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *