Alți doi jurnaliști au fost uciși în Gaza. Bilanțul a crescut la 97
Numărul jurnaliștilor uciși în Fâșia Gaza, în timpul violențelor dintre Israel și organizația Hamas, continuă să crească. Alți doi lucrători media și-au pierdut viața de la ultimul raport al organizației Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor, pe 20 martie, și până în acest moment.
Conform datelor colectate de organizatia Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor, până la data de 22 aprilie au fost înregistrate 97 de decese confirmate în rândul lucrătorilor media. Dintre aceștia, 92 erau palestinieni, doi israelieni și trei libanezi.
Mai mult, 16 jurnaliști au fost răniți, 4 jurnaliști au fost dați dispăruți, iar 25 de jurnaliști au fost arestați de forțele israeliene. Au fost înregistrate și un număr mare de agresiuni, amenințări, atacuri cibernetice, cenzură și chiar uciderea unor membri ai familiei lucrătorilor media din regiune.
Una dintre victime este Abdul Rahman Saima, un fotoreporter palestinian care lucra pentru Raqami TV, un post de televiziune în limba arabă care se concentrează pe știri tehnologice. Jurnalistul a fost ucis pe 14 martie într-un atac aerian israelian în tabăra de refugiați Bureij, în centrul orașului Gaza.
O zi mai târziu și-a pierdut viața și fotoreporterul independent Mohamed El-Reefi, după ce pe 14 martie a fost rănit de armata israeliană în timp ce încerca să obțină făină de la o livrare de ajutor umanitar, în apropierea orașului Gaza. El-Reefi își folosea contul de Instagram pentru a ține la curent publicul din lumea întreagă cu privire la situația din Gaza.
Articole asemănătoare
Ieșirea nervoasă a Simonei Halep, bucuria unui copil. Filmarea cu racheta ruptă a ajuns pe Twitter
Peste 50 de conturi legate de grupări de extremă-dreapta, închise de Twitter
Alianţa prin care Facebook încearcă să pună capăt propagandei online
Forțele israeliene au arestat un jurnalist palestinian din Cisiordania
Lista albă și neagră a Sputnik. Ce politicieni români susține – sau nu – Rusia în timpul campaniei pentru europarlamentare