Microsoft anunță că va integra un ”copilot” AI pentru Windows 11

În cadrul conferinței dezvoltatorilor din cadrul Microsoft, compania a anunțat că va lucra să integreze un așa-zis ”copilot” AI pentru a simplifica sarcinile utilizatorilor. Inteligența artificială este bazată pe cea dezvoltată de OpenAI și va fi prezentă în majoritatea serviciilor Microsoft.

Copilotul Microsoft este gândit a fi un asistent personal ce poate fi folosit pentru a ajusta setările dorite de utilizator sau, pur și simplu, pentru a îndeplini o suită de activități de rutină precum rezumarea sau rescrierea unui text.

Odată deschisă, bara laterală Windows Copilot rămâne deschisă în toate aplicațiile, programele și ferestrele dumneavoastră, fiind întotdeauna disponibilă pentru a acționa ca un asistent personal. Asta face din fiecare utilizator un utilizator performant, ajutându-vă să acționați, să vă personalizați setările și să vă conectați fără probleme la toate aplicațiile dvs. preferate”, a declarat directorul departamentului Windows, citat de The Verge.

Dar asta pare a fi doar începutul. Într-un interviu pentru Semafor, directorul pentru tehnologie al Microsoft, Kevin Scott, a declarat că acești ”copiloți” AI vor deveni tot mai eficienți și vor schimba modul în care interacționăm cu un computer. În esență, lucruri precum deschiderea de fișiere, căutarea folosind cuvinte-cheie sau apăsatul banalului button ”back” vor deveni acțiuni tot mai puțin folosite de oameni.

Credem că lumea ar trebui să fie plină de astfel de copiloți. Vor exista copiloți pentru medicină, descoperirea de medicamente și tot felul de lucruri în care există o interacțiune bogată între un sistem de inteligență artificială și un specialist care încearcă să facă ceva”, a declarat Scott.

În ceea ce privește riscul ca acestre programe să fie folosite cu rea-credință, Scott e de părere că domeniul AI are nevoie de reglementare. Cu toate astea, a ținut să precizeze că deja există anumite regulile, care se vor aplica imediat noilor produse de inteligență artificială. Exemplul oferit se referă la un ”copilot” folosit în sistemul medical, care va trebui să se gândească cu atenție la reglementările privind confidențialitatea în domeniul sănătății și al medicamentelor.

Copilotul prezentat de Microsoft este construit pe fundația Bing Chat și va permite dezvoltatorilor adăugarea de plug-ins pentru a lărgi spectrul de capabilități în care programul poate fi folosit. Microsoft a precizat că un preview pentru Windows Copilot va fi disponibil în luna iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *