Elon Musk anunță că vrea să intre pe piața inteligenței artificiale

Elon Musk a anunțat că se pregătește să dezvolte un program de inteligență artificială, care să concureze cu Microsoft și OpenAI. Miliardarul are o istorie de investiții în acest domeniu, la un moment dat fiind unul dintre cei mai importanți investitori ai OpenAI.

În cadrul unei conferințe desfășurate de The Wall Street Journal, Musk a vorbit despre planurile sale legate de dezvoltarea unei inteligențe artificiale (intervenția sa începe de la minutul 20:10). Miliardarul a dat de înțeles că Tesla ar putea juca un rol important în acest plan pentru că deja folosește o gamă servicii AI, care oferă asistență șoferilor.

Musk a comparat relația pe care Microsoft o are cu OpenAI ca un exemplu despre modul în care Twitter și Tesla vor lucra pentru dezvoltarea viitoarei inteligențe artificiale. Compania dezvoltatoare a tehnologiei este X.AI Corp, care a fost înregistrată luna trecută de miliardar ca start-up în domeniul AI, conform Axios.

Cred că ar trebui să existe un al treilea cal semnificativ în această cursă […] Nu vreau să mă grăbesc cu anunțurile, dar OpenAI are o relație cu Microsoft care pare să funcționeze foarte bine… așa că este posibil ca X.AI și Twitter și Tesla să aibă ceva similar”, a spus Elon Musk în intervenția sa.

Pe lângă planurile sale de viitor, Musk a ținut să precizeze că inteligența artificială nu vine fără riscuri și, deși tehnologia „va deschide o eră a abundenței”, posibilitatea ei de anihilare a umanității „nu este zero”. Principala îngrijorare a acestuia se referă la automatizarea joburilor, lucru pe care l-a mai prezentat public când s-a numărat printre semnatarii unei scrisori deschise, care cerea oprirea dezvoltării programelor AI mai puternice decât GPT-4, instrumentul AI generativ pe care rulează ChatGPT.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *