Acțiunile Facebook stârnesc mari nemulțumiri autorităților ruse

Facebook creează nemulțumiri în rândul utilizatorilor din Rusia. Luni, mai multe postări din fluxul platformei de socializare au fost blocate. Conținutul acestora făcea referire la reținerea unor presupuși susținători de extremă dreapta din Ucraina.

Un important membru al partidului lui Vladimir Putin, membru al Parlamentului rus, și-a exprimat public nemulțumirile, numind acest act o încălcare a drepturilor cetățenilor și a legislației naționale.

Acțiunea de „cenzură” din partea platformei apare ca o reacție a conflictului iscat între Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, IT& Mass Media și compania BigTech. Statul rus a adoptat la finalul anului trecut un set de dispoziții care permite autorităților să amendeze platformele de social media care nu elimină conținutul interzis prin lege. Normele prevăd chiar restricționarea companiilor americane de comunicare care desfășoară practici de discriminare a mass-mediei ruse. 

Roskomnadzor (serviciul de supraveghere) a amenințat Facebook cu o amendă în valoare de 13.433 de dolari dacă nu va reda utilizatorilor accesul postărilor a 3 mari agenții de presă din Federația Rusă. (TASS news, RBC business daily și Vzglyad).

 

[sursa foto: Pexels.com]